The Most Popular Smart and Free Security Programs For Your Computer

You can protect your computer’s security by installing any one of several freeware programs. Four are covered here.

One of the fun parts of owning a computer is, of course, access to the Internet.  The worldwide web is chock full of useful information, readily available at your fingertips! It is also home to potentially lethal viruses, many of which can wreak havoc on your system within moments. The following four programs can help you avoid trouble; best of all they are absolutely free.

Firefox – a web browser for the ages. Okay, a web browser that beats Internet Explorer by preventing pop ups and harmful scripts from being downloaded to your computer. Lots of nifty features too, including tabbed browsing, live bookmarks, and tons of add-on features.

Spybot Search and Destroy – gets rid of adware, spyware, and malware. Blocks the installation of spyware before it occurs; works in conjunction with anti-virus software, not as a replacement for one.

AVG Antvirus – offers basic antivirus protection including scanning email attachments for viruses and scanning of all hard drives, removable drives, and external drives on your computer. A paid version does some additional tasks and includes technical support.

Keywords:
spyware, malware, antivirus, software, freeware, shareware, trojan horses, computer security, virus

How Smart Are You With Spyware, When It Comes To Old Windows PC’s?

Most of us who use computers are afraid of spyware and the problems it causes. So, you learn all about spyware and the ways to protect yourself from it. How will you know whether you have complete knowledge? Well what you can do is to surf the World Wide Web for the latest on spyware and computer security.

 Most of us who use computers are afraid of spyware and the problems it causes. So, you learn all about spyware and the ways to protect yourself from it.

How will you know whether you have complete knowledge?

Well what you can do is to surf the World Wide Web for the latest on spyware and computer security.

You can test your knowledge by taking self-tests and quizzes. Companies like Microsoft are very consumer friendly and make an effort to upload tons of information on computers and software for users in search of knowledge.

According to Microsoft you can test your knowledge by answering the following questions:

1. How will you prevent children from accidentally downloading spyware?

The answer must be: You can prevent children from downloading spyware by giving them a limited user account.

2. What are browser cookies?
Answer: These are created by unethical persons to track your browsing preferences for their own use, to spam your PC with advertisements and marketing ploys, to steal personal information like bank account details, credit card numbers and so on, and to cause harm to your computer and business by stealing data/files.

3. How can you use technology to protect your computer?

Answer: Many giants in computer technology are offering software and hardware to prevent spyware attacks. For example Windows Defender Beta 2 is one option.

4. What is Windows Defender?

Answer: It is an anti-spyware software that can detect spyware and warn you immediately, inform you of possible dangers and new spywares, remove spyware. It protects your PC against pop ups, slow functioning, security threats, and infections.

5. What are common signs that show your computer is infected?

Answer: Signs are unwarranted pop ups, strange PC behavior, change in homepage settings, appearance of new tool bars not installed by you, slowing down of computer, loss of files, crashing of computer, and so on.

6. What are the precautions to be taken?

Answer: Precautions are: install a fire wall, update all software, pay attention to security settings, use anti-spyware programs, use the internet safely.

7. Is a firewall useful?

Answer: Yes, it examines all information and acts as a filter anything even faintly suspicious will not be permitted, it will create a protective cloak and prevent undesirable sources from detecting your computer on the net.

8. How does spyware work and what protects your computer?

Answer: A spyware is a thief it can use information on you, steal files, and place undesirable material on your computer. The pc must be protected by use of firewall, anti-spyware hardware as well as software, and careful browsing as well as downloads.

9. Where can you get protection against spyware?

Answer: There are many choices a few are: Platinum Internet security 2005, Microsoft Beta 2, Webroot Spy Sweeper, Sunbelt Counter Spy, and Spybot.

10. Name three security measures?

Answer: One must not open e-mails with attachments from unknown sources; use a spam guard for all e-mail accounts, and avoid using messengers.

These days knowledge is available at the click of a mouse button so update your knowledge base and keep abreast of new developments.

Keywords:
Free Software Downloads , free anti-virus software, free spyware detection software, free toolbars, free chat software